A háttérben már most is zajlik a közbeszerzési eljárás, azonban a Hódmezővásárhelyen élők számára 2018 év elején lesznek láthatóak a munkálatok a volt Kossuth Zsuzsanna iskola helyén. Az itt épülő pihenő park igazán multifunkcionális lesz, ugyanis a relaxációs tevékenységek minden formáját kielégíti majd.

A projekt egy TOP-os pályázat segítségével valósul meg, Zöld Hódmezővásárhely elnevezéssel. A városvezetés törekszik arra, hogy minél több zöld terület legyen vásárhelyen, aminek a közelben lakók is örültek. Konzultációt is tartottak ebben az ügyben, és a vélemények teljesen egy irányba mutattak. – tájékoztatott Kecskeméti Rita, önkormányzati képviselő.

Lesz egy közpark jellege a most még üresen álló területnek, a tervezők arra is ügyeltek, hogy a 47-es út forgalma ne zavarja majd az itt pihenőket. Arról, hogy mi lesz majd a parkban, Kecskeméti Ritát hallják:

A területen rengeteg növény lesz majd elhelyezve, törekedtek arra, hogy őshonos fajták legyenek, és ökológiailag önműködő legyen. A gyerekeknek lesz játszótér, mely víz témára fog épülni. Találnak majd a látogatók egy fitnesz teret, amellyel a saját súlyos edzést lehet majd gyakorolni. Ezek a funkcionális részek a park dombjai közé lesznek elhelyezve. A szabadtéri bútorok minőségére fokozottan odafigyelnek, továbbá a közbiztonságra is, ugyanis kamerarendszer is lesz a területen.

A kivitelezés 2018 év elején kezdődik, és év végére be is fejeződik majd.

Forrás: promenad.hu