A Hordó Pub és Pizzéria minden nyáron kinyitja teraszát, ahol kivetítőn sugároznak különböző sportműsorokat, miközben a Hősök tere látképét és a friss levegőt élvezve falatozhatnak a külföldi és hódmezővásárhelyi vendégek. Pellicano Santino, a Hordó tulajdonosa május elején kereste fel szerkesztőségünket azzal a problémával, hogy a Hősök tere elhúzódó felújítása miatt nem tudja a teraszt kinyitni.

Dr. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere elmondta, hogy a Hősök terén végzett munkálatok a városháza tetejének felújítása miatti limitált közlekedési lehetőségek okán húzódtak el. Hozzátette: lehetőségeik szerint mindent megtesznek, hogy a ne történjen fennakadás a Hordó működésében és elkezdtek dolgozni a Hősök terén.

A volt Kossuth Zsuzsanna helyén épülő Zöld Vásárhely programmal kapcsolatban megjegyezte, hogy a Hódmezővásárhelyen is, sok más városhoz hasonlóan meg kell oldani, hogy egy kellemes, szúnyogoktól mentes pihenőpark legyen. A 400 milliós projekttel kapcsolatban kifejtette, hogy a beruházás megvalósításáért felelős cégnek a terv szerint, év végéig kell elkészülnie a projekttel.