Majális keretében avatták fel a már korábban elkészült új vásárhelyi pihenőparkot.

Megnyitották Hódmezővásárhely új pihenőparkját Hódtó városrészben, a Kaszap utcai körforgalomnál. A parkban vízfelületek, virágos részek és játszótér elemek kaptak helyet. Márki-Zay Péter polgármester adta át az uniós támogatással kiépített parkot, több hónapos csúszás után.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata összesen 831 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásból valósította meg a TOP-6.3.2-15-HM1-2016-00001 azonosítószámú, „Zöld Hódmezővásárhely környezettudatos közterület megújítás Hódmezővásárhelyen” című pályázatát. Ennek keretében a volt Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola helyén alakítottak ki pihenőparkot, valamint a projekt részeként megújították az Európa Park sportpályáját és egyes zöld felületeit. A projekt a Széchenyi 2020 keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg.

A fejlesztési program keretében a Kaszap és Hódtó utca által határolt, évek óta üresen álló területen közparkot hoztak létre, ebben egy 2645 m2 vízfelületű tavat is kialakítottak. A parkba látogatókat lépcsőző fogadóterek, természetes napozórétek, dombok, virágos rétek fogadják. A területen a hazai ökológiai viszonyoknak megfelelő, honos fajokkal telepített, természetközeli park kialakítása volt a cél. Az egyszerre beültetett növények folyamatos látványt nyújtanak, az elnyíló virágokat felváltják a következő szezonális növények.

A park funkcionálisan a városban élők rekreációs igényeit szolgálja ki, így alapvető funkcióként jelenik meg a tó, víz témára hangolt játszótér, amelyhez közel, de szeparáltan fitnesz-teret építettek ki. Az egész park akadálymentes, így például a kerekes széket használók a városban egyedülálló módon el tudják vinni játszóterezni a kisgyermek családtagjaikat, hiszen a játszótéri elemek, a büfé, a mosdó akadálymentesen megközelíthetőek. A park területén ingyenes wifi érhető el.

A projekt 2016. október 1-én kezdődött, a kivitelezések 2018. júniusában indultak, és a teljes beruházás idén május 31-én zárul. A projektről bővebb tájékoztatást a www.zoldhodmezovasarhely.hu oldalon olvashatnak.

Forrás: radio7.hu